Det var lite pyssel men blev riktigt mumsigt. Först hackades det färsk basilika och vitlök. Undertiden fick tomaterna koka i någon minut så att vi sedan skulle kunna skålla dem. Det var kul att se hur skalet nästan lossnade av sig självt. Mycket fascinerande saker händer när man lagar mat....

Sen så var det bara att dra av skalet.

Se så festligt.

Sen så kärnade vi ur dem och hackade dem och rörde ihop basilikan, tomaten och vitlöken med olivolja, peppar och örtsalt. A hade mer vitlök än I för hennes mage är liiite tåligare. Sen la vi röran på rostat landbröd. Det vi har lärt oss till nästa gång är att det nog skulle bli ännu godare om tomatröran stod till sig ett tag i kylen.

Någon bild på slutresultatet blev det inte... då var vi ju så hungriga så vi inte hann med att ta kort.
2 kommentarer:
Eller ännu hellre, låt den stå framme och mogna i rumstemperatur. Tomater hatar kyla. Har man bråttom att få röran att mogna kan man t.o.m köra den en kort stund i mikron.
Thomas M
nja... nu ville i alla fall Ivar ha den kall. Mot det ljumna(?) brödet liksom. Kontraster är finfint.
Men det blir ju knivigt om tomaterna hatar kyla. Det vill man ju inte utsätta dem för.
Skicka en kommentar