fredag 19 januari 2007

Efterjobbetsnacks

När jag jobbar kväll och kommer hem vid 21 så känns det alltid för sent att ställa sig och laga riktig middag, dessutom har jag ofta ätit något litet på jobbet. Så jag är inte direkt jättehungrig. Däremot är jag sugen på något.

Jag bestämde mig för att jag skulle prova att göra grönsakschips. Jag skalade av smala skivor av morot, palsternacka och sötpotatis med en potatisskalare. Jag fick nästan kramp i handen av allt skalande.


Sen hällde jag på lite olivolja, salt och provencalekryddblandning. Och sen in i ugnen.


Och som de krymte. Så här lite chips blev det.


Dessutom började klockan närma sig tio och jag hade inte tålamod att vänta längre så särskillt torra och krispiga hann de inte direkt bli. Men goda i alla fall. Sötpotatisen var också oväntat god. Har aldrig gjort något med sötpotatis förut och knappt smakat det heller. Dock blev den minst krispig. Bäst blev palsternackan.

Så mina egna chips gick ju inte direkt att dippa. Som tur var så hade jag köpt en nya variant av vilmas knäckebröd som jag skrivit om tidigare. Dill och lök smak. Mycket goda. Kunde varit lite mer salt på bara. Lite blomkål hade vi dessutom att dippa med. I tyckte dock att dippen var för stark och att blomkål är äckligt. Suck.



Ja, jag har i alla fall lärt mig att man ska ha gott om tid på sig om man ska göra egna grönsakschips. Ett recept kanske inte hade skadat. Nu var de i ugnen i 30 minuter och det dubbla hade nog inte räckt. Som tur var så var de ju goda även om de var mjuka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad tjurig Ivar skulle vara då;) Det där kanske man borde testa någon gång, verkade mums. Vad jag alltid blir sugen på mat när jag är på denna sida, kommer ni hem till mig och lagar också?;)