söndag 21 januari 2007

Hummerfredag och Entrecotelördag

I fredags lyxade vi rejält och köpte en hummer. Eftersom det inte riktigt passar in i vår matbudget så fick vi nöja oss med en, till förrätt. Så här fin var den innan vi delade den på mitten..


Eftersom vi bara hade en så bestämde vi oss för att dela på den..(Tack för tipset Amanda!) knäcka klorna och hacka upp allt gott innehåll för att lägga tillbaka det i skalet. Vi gjorde ett örtsmör bestående av salvia, persilja, vitlök, rivet skal och saft av en halv citron. Örtsmöret klickades på hummerhalvorna. Vi gratinerade dem sedan i ugnen i fem minuter på väldigt hög värme.

Titta så fint det blev..


Och gott var det, JAMI! Till huvudrätt blev det grillade kyckling, bulgur, sallad med tomat, fetaost och babyspenat och en kall sås. Både gott och nyttigt. Lite senare lyxade vi vidare med en riktigt god fruktsallad med kiwi, mango, banan och apelsin.

Matfesten fortsatte igår, Malin var sugen på att göra fetaostcreme och ugnsgrönsaker och eftersom vi redan köpt entrecote kändes det rätt logiskt att kombinera. Så det blev goda rotfrukter, spännande och smakrik fetaostcreme, gott kött och likadan sallad som dagen innan.

Bilden är inte så bra, vår kamera är utlånad så vi använder mobilkamera..


2 kommentarer:

Anonym sa...

Smaskigt!Berit

Anna sa...

Lyxigt, lyxigt. Blir alldeles hungrig.