Ibland är det svårt att hitta inspiration till vardagsmat. Det slutar ofta med att vi
äter samma mat vecka efter vecka. Och alla behöver variation, utan den tror jag att man tröttnar på mat. Det ska vara roligt att laga och äta mat. Så, desperat efter ett nytt recept tittade jag på recepten man kan ta på ICA. Det fanns mycket gott och nyttigt och jag tog hem några stycken.
Idag lagade vi det första, så här såg det ut på bilden:

Eftersom vi helst inte äter "klibbigt ris" så bytte vi ut basmatiriset mot Parboiled-ris. Först satte vi på riset. Sen stekte vi färsk ingefära, vitlök och sambal oelek i olja och tillsatte babyspenat och sockerärtor och lät det stekas varmt i några minuter. När riset var färdigkokat tillsatte vi det samt kräftstjärtar, citronsaft och dill. Det fick bli varmt, sen var det färdigt för servering:

Vi var lite orolig för att det skulle bli torrt, men det blev perfekt krämigt och lagom stark.
5 kommentarer:
Nu är jag ju inte någon ris-tjej, varken klibbigt eller oklibbigt. Men det där såg gott ut.
Vad är skillnaden mellan klibbigt och parboiled? Är det två olika riskategorier, typ som lång och kort pasta?
Jag vet inte riktigt själv vad skillnaden är, tycker mest att jasmin- och basmatiris är klibbigt och lite grötigt. Parboiled-ris är "torrare", lite likt råris. Tror att de flesta "vanliga" rissorter är långkorniga, förutom risotto-ris som är runt. Men som sagt, jag är ingen risexpert.
Å det lät gott och ser smarrans ut! Det måste jag testa :-)
ICA-tips är bra och även i vår konsumaffär finns liknande mattips. Alltid kul att kunna hitta inspiration när man rusar in i affären
Skicka en kommentar