Eftersom vi försöker snåla lite på "varjedag-handlandet" så skulle vi komponera något av det vi hade hemma. Det blev scampiwok med smarriga thai-grönsaker och ris.
Såsen till woken var väl lite fuskig, vi blandade "woksås" med oystersås och fisksås för att slutligen ha lite torkade chili i. Så här fina såg maten ut när den lagades
Scampin la vi såklart i bara minuten innan det var färdigt, man vill ju inte att de ska bli sega. Riset var parboiled och det är vår favorit för det är varken för torrt eller för klibbigt. Dessutom kokar vi alltid ris med en grönsaksbuljong-tärning för lite extra smak.
Slutligen blev maten både färglad och god. Och jag hörde någonstans att färglad mat ofta är nyttig..vem vet, men så här fint blev det iaf.
2 kommentarer:
Så scampi är något man bara har hemma.. Det ser mycket gott ut iaf:)
Mums, men jag håller med Julia. Hemma hos oss finns det då ingen scampi bara så där... :)
Skicka en kommentar