fredag 26 januari 2007

Pastasallad och crostini

Oj, vad dåliga vi varit på att skriva denna vecka. Men, äntligen ett nytt inlägg!
Igår gjorde vi kycklingsallad, igen! Men för att göra det lite matigare ville J ha pastaskruvar(fullkorn) i. Jag är inget jättefan av pasta, smaken är ganska tråkig och jag föredrar nästan alltid andra kolhydrater. Men eftersom jag inte orkade argumentera för något annat fick det bli pasta. För att ändå göra pastan lite mer spännande rörde vi ner röd pesto i den färdigkokade pastan.


Salladen påminde ganska mycket om den vi tidigare lagat med A och I. Grillade kyckling, fetaost, babyspenat, sockerärtor, cocktailtomater och rödlök.


Tillsammans med pesto-pastan blev det riktigt gott. A har ju skämt bort oss med smarriga krutonger och självklart saknade salladen dem. Men för variationens skull testa vi istället att göra crostini. Vi skivade en baguette, placerade en tunn skiva vitlökssmör (som vi gjort tidigare och förvarat i frysen) på varje skiva. J stekte dem först i stekpanna för att få en fin yta. Bröden las sen på en plåt och lagades till i ugnen i några minuter på 200 grader.


Ser det inte smarrigt ut? Det var det kan jag säga, riktigt gott. Vi försöker väl egentligen undvika vitt bröd men nyttigheten i salladen vägde upp onyttigheten i brödet.
Så här gott såg allt ut tillsammans:



I helgen blir det inte mycket lagande för oss, ikväll ska vi fira Js mamma och får god mat lagad till oss. På lördag ska jag på tjejmiddag och J lär äta ravioli. På söndag ska vi hem till mina föräldrar där mamman alltid lagar gudomlig mat.

Hoppas ni får en lika bra mathelg som M och J ska ha!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni är verkligen nyttiga och lagar "riktig" mat! Jag för min del har just ätit min middag som bestod av en färdigköpt semla med varm mjölk. Inte dumt alls. Men inte så värst nyttigt och inte lär jag bli smalare av det heller. Men va 17! Men jag har varit så duktig idag och frostat av frysen. Tyckte plötsligt inte att det var så snyggt längre med frosten som täckte allt. Bon apetite!

Anonym sa...

Ja, Eva lagar fantastisk mat..och det verkar som du har tagit efter hennes intresse för att laga den...

Själv föredrar jag korv med bröd vilken dag som helst än det mesta annat. Är ingen finsmakare...

Men vad jag brukar göra är nästan precis det ni gjorde här i bloggsidan - pasta med röd pesto ihop med en massa grönsaker - det blir en smaskig pastasallad i allafall, och det är LÄTT! :)
Kramar
Marianne