så här fin såg fisken ut innan J började filea.
för att lyxa lite ytterligare köpte vi färskpotatis, visserligen var den från cypern men det är ändå något speciellt med årets första färskisar..det är något helt annat än att koka vanlig potatis..håller ni inte med?
För att göra något lite mer spännande med fisken gjorde vi ett täcke till den. Täcket bestod av citron, persilja, vitlök, olja och ströbröd. fisken placerades i en form och täcket breddes på. fisken fick sedan stå i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.
till den fantastiska fisken och goda potatisen gjorde vi egen aioli. det är ganska lätt egentligen, och det är viktigt att använda vanliga olja istället för olivolja (eller hur a och i?)
den blev riktigt smarrig och vitlöksstark..
det blev så himla gott. jag skulle nästan kunna påstå att det var något av det godaste jag/vi lagat..sen gjorde vi nästan samma maträtt igår tillsammans med A & I. Men då med sej istället för gös och potatismos ist för färskpotatis och örtagårdssås ist för aioli (okej, kanske inte riktigt samma..) och det blev också riktigt smarrigt!
4 kommentarer:
För att vara en matblogg tycker jag att väldigt många inlägg handlar om vad ni inte gillar. Det är inte så mycket bejakande av den kulinariska konsten som "vi gillar ju egentligen inte..."
Jag efterlyser större entusiasm!
hihi. men resten av bloggen handlade ju om hur god fisken var!
förvisso, men kolla hur ni inleder många inlägg...
jo jag vet, men det känns ofta som en så naturlig start..:)
Skicka en kommentar